Svenska Burmakommittén söker kommunikationspraktikant till våren 2018

Om Svenska Burmakommittén
Svenska Burmakommittén är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter i Burma/Myanmar. Efter den demokratiska oppositionens valseger för två år sedan står landet inför den bästa möjligheten till en demokratisk övergång på 50 år. Men utmaningarna är enorma, inte minst i ljuset av de allvarliga kränkningarna mot rohingyer i västra Burma. Burmakommitténs arbete för ett fredligt och demokratiskt Burma fortsätter. Vi bedriver informations- och påverkansarbete i Sverige och genomför även ett Sida-finansierat program till stöd för människorättsaktivister i Burma. Vi har tre anställda medarbetare, två i Stockholm och en i Rangoon, samt en aktiv styrelse.

Nu söker vi en engagerad, initiativrik praktikant till vårt kansli i Stockholm som kan bidra till föreningens informations- och kommunikationsarbete i Sverige.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter
Svenska Burmakommittén erbjuder en praktikplats för dig som är student och är i slutet av dina studier eller som nyligen har avslutat dina universitets- eller högskolestudier. Vi söker dig som har erfarenhet av informations- och påverkansarbete. Som praktikant hos oss bidrar du till Burmakommitténs löpande informationsflöde riktat mot allmänhet, media och beslutsfattare via plattformar som Twitter, Facebook, Instagram, Youtube och vår egen webbplats, i nära samarbete med oss andra på kansliet.  Du förväntas även bidra till nyhetsbrev och presentationer. Då vi är ett litet kansli kan diverse administrativt arbete i samband med utåtriktade evenemang och besök förekomma.

Kvalifikationer

  • God förmåga att obehindrat uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation eller påverkansarbete, inte minst i sociala medier och i WordPress.
  • Vana att självständigt analysera och presentera information på ett tydligt sätt.

Meriterande kompetenser/erfarenheter

  • Erfarenhet från ideellt engagemang och civilsamhällesorganisationer.
  • Förmåga att skapa kontakt och nätverka med andra organisationer.
  • Kunskap om mänskliga rättigheter och situationen i Burma.
  • Erfarenhet av att arbeta med grafisk design.

Plats
Stockholm, Sverige

När
Vårterminen 2017

Omfattning
Heltid (även deltid är möjligt)

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till info@burmakommitten.org senast måndagen den 15 januari 2018.

Vid frågor, kontakta Alexander Jäätmaa på alexander@burmakommitten.org

Publicerad i Nyheter