Seminarium 9/10: Burmas val – Vad står på spel för etniska minoriteter?

Seminarium med Bertil Lintner, en av världens främsta Burmakännare! Inbjudan i PDF

Fredag 9:e oktober 9:00–10:15 

MR-fonden, Klara södra kyrkogata 1, plan 9, Stockholm

Begränsat antal platser. Föranmäl dig här senast den 7 oktober.

Efter årtionden av militärstyre i Burma/Myanmar ska ett historiskt parlamentsval hållas den 8:e november. I halva landet förväntas partier med etnisk profil vinna stort– vad innebär detta för militären och för oppositionsledaren Aung San Suu Kyi? Hur påverkar valet landets väpnade konflikter och fredsprocessen? Varför får förtryckta minoriteter som rohingya inte rösta?

Till skillnad från valet 2010, som bojkottades av oppositionen, kommer Aung San Suu Kyis parti NLD att delta i valet i år. Medan NLD har sitt främsta väljarbas bland landets etniska majoritet, burmaner, representerar så många som 59 av de 91 kandiderande partierna etniska minoriteter, även om de bara utgör en tredjedel av Burmas befolkning. Läs mer om #BurmasVal2015.

Den svenska journalisten Bertil Lintner reste genom norra Burma redan 1985 och blev världskänd med boken Outrage: Burma’s Struggle for Democracy (1990). Han har även författat ett tiotal andra böcker om Burma och Asien och är bosatt i Thailand sedan 70-talet. Som SvD:s Asienkorrespondent avslöjade han svenska vapen hos Burmas armé.

#BurmasVal2015 Håll utkik efter höstens seminarier!

#BurmasVal2015 Följ valet med Svenska Burmakommittén!

Seminariet finansieras delvis med hjälp av Sida. Sida har inget ansvar för seminariets innehåll. Ansvaret är uteslutande arrangörernas.

 

Publicerad i Kalendarium