Vilka är vi?

Svenska Burmakommittén är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening. Vi stödjer gräsrotsaktivister som kämpar för en demokratisk utveckling i Burma/Myanmar.

Styrelsen 2017

Matilda Hald, Ordförande

Gunilla Odin arbetar sedan länge med biståndsfrågor på Svenska Amnestyfonden. Gunilla bodde och arbetade i Burma mellan 2010-2012 och har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2013.

Jörgen Schönning har arbetat med svenskt bistånd till och i Asien sedan mitten på 1970-talet och med Burma sedan slutet av 90-talet. Stationerad i  Bangkok/Yangon 2008-2012. Jörgen har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2013.

Karin Valtersson arbetar med demokrati och mänskliga rättigheter i Burma för Burma Campaign UK i London. Hon arbetade med informationsfrågor på Svenska Burmakommitten mellan 2010-2013 och har suttit i styrelsen sedan 2014.

Andreas Boström jobbar till vardags på Amnesty Internationals svenska sektion. Statsvetare med fokus på mänskliga rättigheter och har suttit i styrelsen sedan 2014.

Marie Månson har sedan 1997 arbetat på Civil Rights Defenders, som handläggare först och sedan som programansvarig för verksamheten på Västra Balkan och även Östeuropa/Centralasien. De senaste åren ansvarar hon för ett säkerhets- och skyddsprogram för utsatta människorättsaktivister. Marie valdes in till styrelsen 2016.

Eva-Maria Munck är lärare och sedan 2016 bosatt i Mae Sot, Thailand, där hon undervisar i engelska. Eva-Maria är grundare av Stockholms Amnestykör och är nu inne på sitt fjärde år som ledamot i Burmakommitténs styrelse. Hon finns också med i Svenska kyrkans referensgrupp kring Burma.

Yee-Yin Yap har arbetat med administration och projektplanering på International IDEA i många år och i USA, där hon också studerade kommunikation, sociologi och offentlig förvaltning på universitetet. Hon har en masterexamen inom Communication for Development och har frilansat som konsult inom strategisk kommunikation och planering. Yee-Yin blev invald i styrelsen 2017.

Helen Buhtoo kommer från Burma och folkgruppen Karen. Hon bodde i Thailand fram tills 2003 då hon kom till Sverige. Har ett långt engagemang bakom sig i olika grupper som arbetar för fred och mänskliga rättigheter i Burma, bland andra Karen Women’s Organization och Karen Youth Organization. Helen har också varit engagerad i S-studenters Burmautskott. Blev invald i styrelsen som suppleant 2017.

Alexander Jäätmaa har studerat på School of Oriental and African Studies i London. Efter kandidaten på SOAS tog han en masterexamen i freds- och konfliktvetenskap vid Uppsala Universitet. Han har gjort fältstudier och praktik i Yangon samt arbetat för Karen Human Rights group med placering Chiang Mai. Blev invald i styrelsen som suppleant 2017.

Kansliet

Kristina Jelmin, Verksamhetsansvarig

Liz Tydeman, Programhandläggare i Yangon

Noak Löfgren, info/påverkan.